Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Συναγερμός για κουτάβι που έπεσε σε πηγάδι 7 μέτρων

Συναγερμός για κουτάβι που έπεσε σε πηγάδι 7 μέτρων
Επιχείρηση διάσωσής του στήθηκε στην Κομοτηνή
Σε πηγάδι βάθους περίπου 7 μέτρων βρέθηκε ένα μικρόσωμο κουτάβι στην Κομοτηνή, γεγονός που προκάλεσε την άμεση επέμβαση της Φιλοζωικής Κομοτηνής για τον
απεγκλωβισμό του.
Ωστόσο αυτό δεν κατέστη αρχικά εφικτό, μιας και το χώμα περιμετρικά του πηγαδιού υποχωρούσε με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να απειλείται να θαφτεί ζωντανό, σύμφωνα με το thrakitoday.com.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αρχές με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τη διάσωση του ζώου, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα όχημα JCB, άνδρες της ΕΜΑΚ, μέλη της Φιλοζωική και πολίτες της περιοχής καθώς και ο ίδιος ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες, μέχρι να καταστεί εφικτό κυρίως χάρη τη συνδρομή του JCB οχήματος αλλά και των «χειρουργικών» κινήσεων των διασωστών να απεγκλωβιστεί το κουταβάκι ζωντανό και χωρίς να τραυματιστεί. «Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν.
Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη και ευχαριστούμε που δεν αδιαφόρησαν και έκαναν τα πάντα για την ασφάλεια της μικρής», αναφέρει από την πλευρά της η Φιλοζωική Κομοτηνής ενώ όπως έκανε γνωστό αμέσως μετά την περιπέτεια το μικρό κουταβάκι «βαπτίστηκε» Πηγαδούλα και υιοθετήθηκε από πολίτη που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.


anatakti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: